Κόσμος

Επίθεση στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα εκταμιεύσει ακόμη 300 εκατομμύρια ευρώ για μακροοικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα επιπλέον 289 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και ενέκρινε επιχορήγηση 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκταμιεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της εκταμίευσης 300 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μία εβδομάδα, η οποία αποτέλεσε το αρχικό μέρος της πρώτης δόσης των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνολική χρηματοοικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το έκτακτο πρόγραμμα Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας θα συμβάλει στην ενίσχυση της μακροοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της απρόκλητης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας.

Αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη απόδειξη της ακλόνητης υποστήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία. Αυτές οι πρώτες εκταμιεύσεις ακολουθούν την ταχεία έγκριση της πρότασης της Επιτροπής για ένα νέο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια (600 εκατ. ευρώ) θα εκταμιευθούν αργότερα εντός του έτους, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε από την ΕΕ και την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6