Κόσμος

Επτά στρατιώτες νεκροί από βόμβες στον Καύκασο

Τουλάχιστον επτά μέλη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου.

Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών επίσης στην Τσετσενία την Παρασκευή. Κατά πληροφορίες, οι στρατιώτες, μέλη της επίφοβης μονάδας των ειδικών δυνάμεων OMON, μετείχαν σε επιχείρηση εναντίον υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στον υπόγειο της Μόσχας τον περασμένο μήνα, που είχαν τουλάχιστον 40 νεκρούς, στο χωριό Ατσκόι-Μάρταν. Τουλάχιστον ένας ακόμη στρατιώτης τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλέστηκαν αξιωματούχους στο Γκρόζνι.

Δύο εκρήξεις βομβών σκότωσαν τρεις άνδρες του στρατού σε χωριό στη νότια Τσετσενία αργά την Πέμπτη, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μάχες με ισλαμιστές στο Βόρειο Καύκασο. Οι μαχητές επιδιώκουν την απόσχιση της περιοχής από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την δημιουργία ενός εμιράτου στον Καύκασο.

Τουλάχιστον 862 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2009 σε συγκρούσεις, βομβιστικές επιθέσεις και άλλα επεισόδια βίας στην Ινγκουσετία, στο Νταγκεστάν και στην Τσετσενία, σύμφωνα με την Διαδικτυακή ειδησεογραφική υπηρεσία Caucasian Knot.

Παρά τις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να “εξαλείψει” αυτό που αποκαλεί “καρκινικό όγκο” στην περιοχή, αναλυτές σημειώνουν ότι η φτώχεια στην περιοχή, η υποστήριξη των αυτονομιστών από το εξωτερικό και οι σκληρές τακτικές που έχουν υιοθετήσει οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ενισχύουν την εξέγερση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Η επίθεση δεν θα είχε γίνει ποτέ αν ήταν έτοιμη η αίθουσα εκδηλώσεων του Λευκού Οίκου»
Η απόφαση του Τραμπ να γκρεμίσει την Ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου για να δημιουργήσει αυτή τη νέα αίθουσα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί εξαιτίας αυτών
 REUTERS
Ανησυχία για την ασφάλεια του βασιλιά Καρόλου στην επερχόμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά την επίθεση στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φιλπ, δήλωσε ότι το ταξίδι πρέπει «οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί», καθώς δεν πρέπει να επιτραπεί η βία να εμποδίσει τη συνέχιση των διπλωματικών σχέσεων
Ο βασιλιάς Κάρολος και ο Ντόναλντ Τραμπ 5
Η «προφητική» πρόβλεψη της Καρολάιν Λέβιτ στο δείπνο των ανταποκριτών - «Θα πέσουν πυροβολισμοί»
«Θα είναι αστεία, θα είναι διασκεδαστική, θα υπάρξουν μερικοί πυροβολισμοί που θα πέσουν απόψε στο δωμάτιο» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου λίγη ώρα πριν την επίθεση
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ λίγη ώρα πριν τους πυροβολισμούς