Κόσμος

Έρευνα για πρώην παρουσιαστή που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες παιδιά

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε επίσημη έρευνα για τις δραστηριότητες του Τζίμι Σάβιλ, πρώην παρουσιαστή του BBC ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικους «σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα».

Ο Τζίμι Σάβιλ πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών και φέρεται να κακοποίησε δεκάδες παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών.
Η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι μια από τις ομάδες της θα εξετάσει τις κατηγορίες εναντίον του, όμως η αστυνομία δεν είχε ξεκινήσει ακόμη επίσημη έρευνα.
«Έπειτα από δύο εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων συλλέχθηκαν πληροφορίες από τους πολίτες και έναν αριθμό οργανισμών (…) έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 200 θύματα», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία κάνει λόγο για «για υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα».
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις που αφορούν ανθρώπους που είναι ακόμη εν ζωή και χρήζουν έρευνας», εξηγεί η ανακοίνωση.
Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τη μετάδοση στις αρχές Οκτωβρίου ενός ντοκιμαντέρ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, στο οποίο πέντε γυναίκες δήλωναν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Σάβιλ όταν ήταν ανήλικες. Έκτοτε έχουν
πολλαπλασιαστεί οι σχετικές καταγγελίες.
Η υπόθεση αυτή πλήττει την εικόνα ενός από τους πιο διάσημους παρουσιαστές της βρετανικής τηλεόρασης της δεκαετίας του 1970 και 1980.
Το BBC από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθούν δύο εσωτερικές έρευνες για την υπόθεση από ανεξάρτητες προσωπικότητες.
 
 

ΣΟΚ! Βρετανός παρουσιαστής κακοποίησε 60 παιδιά 13 – 16 ετών! – Media

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν