Κόσμος

Ερντογάν: “Εμείς θέλουμε να μπούμε στην ΕΕ” λέει και… επιτίθεται στην ΕΕ!

"Η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην ένταξη στην ΕΕ παρά τις υποσχέσεις των Βρυξελλών που δεν τηρήθηκαν", λέει ο Ερντογάν και... το πόσους πείθει είναι άλλο ζήτημα.

Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας επικριτικής για την Άγκυρα έκθεσης της ΕΕ.

Οι… με κάθε επισημότητα ανακοινώσεις του Ερντογάν

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια — δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Πιέτρο Παρολίν ξεπέρασε τους αντιπάλους του στις στοιχηματικές – Ραγδαία πτώση στις αποδόσεις μετά τον λευκό καπνό
Ο Παρολίν κατείχε σημαντικό προβάδισμα στις στοιχηματικές πλατφόρμες Polymarket και Kalshi, οι οποίες είναι νόμιμα αδειοδοτημένες στις ΗΠΑ, με πιθανότητες γύρω στο 70% και στις δύο πλατφόρμες για να εκλεγεί Πάπας
Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1