Κόσμος

Ερντογάν: Γεμίζει τα κελιά με φερόμενους οπαδούς του κινήματος Γκιουλέν

Ακόμα συλλαμβάνονται, μαζικά, πολίτες στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν για δήθεν διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Το καθεστώς Ερντογάν συνέλαβε τη Δευτέρα (18.2.2019) 29 φερόμενους οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του “εγκέφαλου, σύμφωνα με την Τουρκία, της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2015”.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό κράτηση την τελευταία εβδομάδα ανέρχεται πλέον σε 946.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημα FETO για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

GULEN
Fethullah Gulen (Reuters)

Θεωρεί το FETO τρομοκρατική οργάνωση και έχει ήδη συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους, που τους κατηγορεί για διασυνδέσεις με το κίνημά του και τον ίδιο τον Γκιουλέν.

Μονάχα την περασμένη Τρίτη (12.2.2019), οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 1.112 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Σύμφωνα με το Anadolu, από αυτούς, οι 768 συνελήφθησαν.

Οι έφοδοι της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για υποψίες αντιγραφής στις εξετάσεις για την αστυνομία το 2010.

Οι εισαγγελείς λένε ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν είχαν προμηθευτεί τις απαντήσεις από πριν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Θα δείτε πόσο μακριά θα πάω για τη Γροιλανδία – Στάρμερ και Μακρόν σκληροί, μόνο όταν είμαι απών»
Αποθέωσε τον εαυτό του, κατήγγειλε τα ΜΜΕ για το ότι δεν προωθούν τα επιτεύγματά του στην οικονομία και δήλωσε ξανά πως η προσάρτηση της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ αφορά την παγκόσμια ασφάλεια
Ντόναλντ Τραμπ
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι 6
Παραλήρημα Τραμπ για τον έναν χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ - Η Ματσάδο, οι μετανάστες, το ΝΑΤΟ και η Γροιλανδία
«Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα μπορούσε να «εμπλακεί» στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του επικεντρώθηκε στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών
Donald Trump 20