Κόσμος

Ερντογάν: Η Τουρκία θα πάρει τους S-400, ο κόσμος να χαλάσει…

Αποφασισμένος να προμηθευτεί τα ρωσικά οπλικά συστήματα S-400 εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα (18.2.2019).

Ο κ. Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μπουρντούρ, την οποία μετέδωσε το τουρκικό κανάλι NTV, επέκρινε όσους λένε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

“Όλοι αυτοί λένε ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε τους S-400. Γιατί δεν πρέπει να τα αγοράσουμε; Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά συστήματα και δεν θεωρούμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ασκείτε κριτική”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Click4more: Ρωσία: Έως το τέλος του έτους οι S-400 στην Τουρκία

Νωρίτερα τη Δευτέρα (18.2.2019), κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων IDEX-2019 που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεβέζοφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα ολοκληρώσει την παράδοση των οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως τα τέλη του 2019.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει στην αγορά των S-400, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα υπολογίζει να προμηθευτεί τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα