Κόσμος

Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» – Απειλή κατά της Ελλάδας από το Μαντζικέρτ

Σαφείς αιχμές κατά της Δύσης και της Ελλάδας άφησε ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του για τη φετινή 100η επέτειο της Γιορτής της Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922, στο Μαντζικέρτ, την πόλη που καταγράφηκε η πρώτη νίκη των Τούρκων κατά του Βυζαντίου και της Δύσης.

«Το Αχλάτ και το Μαντζικέρτ είναι η σφραγίδα της θέλησής μας να υψώσουμε ξανά τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 951η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, λέγοντας χαρακτηριστικά και για την Ελλάδα και τη Δύση ότι «όπως λέμε πάντα, “μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά. Μπορεί να έρθουμε οπουδήποτε”. Δεν διαφέρουμε από τους άλλους. Δεν έχουμε βλέψεις στην εδαφική ακεραιότητα, ούτε στην ενότητα κανενός», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Κατά τον Ερντογάν, το Ματζικέρτ αποτελεί την κοιτίδα της ύπαρξης του τουρκικού έθνους, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «προσεύχομαι στον Αλλάχ η επέτειος αυτής της ευλογημένης νίκης να είναι ευεργετική για τη χώρα και το έθνος μας.

Την εποχή που η βαρβαρότητα είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της στην Ευρώπη και τα προσκυνήματα, που έμοιαζαν τότε να είχαν θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καθαρά λεηλασίες, έχυναν αίμα, το Αχλάτ ήταν το αστέρι που ανέτειλε στην Ανατολία.

Το Αχλάτ υπήρξε για αιώνες ο φύλακας και η πύλη που άνοιξε ο σουλτάνος ​​Αλπαρσλάν στο Μαντζικέρτ. Χτίζοντας εδώ ένα παράρτημα του προεδρικού μας συγκροτήματος, προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων που έκαναν την Ανατολία πατρίδα του έθνους μας».

Ο Ερντογάν, πρόσθεσε επίσης, ότι «στο Αχλάτ και το Μαντζικέρτ η Ανατολία έγινε η αιώνια πατρίδα μας. Το Ahlat και το Manzikert είναι η σφραγίδα της ανύψωσής μας, που προκαλεί εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς μας.

Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εγγυήθηκε την τιμή των ανθρώπων κάθε καταγωγής», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προανήγγειλε ξανά στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Θα συνεχίσουμε αυτές τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας, σύμφωνα με τους δικούς μας σχεδιασμούς. Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το δάχτυλο που μας σηκώνουν εκείνοι που οργανώνουν επιχειρήσεις όποτε και όπου θέλουν. Όπως λέμε πάντα, ‘μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά. Μπορεί να έρθουμε οπουδήποτε. Δεν διαφέρουμε από τους άλλους. Δεν έχουμε βλέψεις στην εδαφική ακεραιότητα, ούτε στην ενότητα κανενός».

Η φράση «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» παραπέμπει στο τραγούδι «Bir Gece Ansızın Gelebilirim (Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ) της Gönül Yazar το οποίο μετέδιδε ο παράνομος τ/κ σταθμός Bayrac πριν από την εισβολή το 1974.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη
Συνελήφθη ο Νο.1 εγκληματίας του Εκουαδόρ και βαρόνος ναρκωτικών, «El Fito» - Είχε διατάξει τη δολοφονία πολιτικού το 2023
Ο El Fito είχε δραπετεύσει από τη φυλακή La Regional τον Ιανουάριο του 2024 με τη βοήθεια τουλάχιστον δύο φυλάκων, όπου έκτιε την ποινή φυλάκισής του που ήταν 34 χρόνια για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών
Συνοδευόμενος από στρατιώτες και αστυνομικούς, ο Adolfo «Fito» Macias, ο αρχηγός της συμμορίας Choneros, φτάνει στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, αφού συνελήφθη
1
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία