Κόσμος

Ερντογάν: Ποιος ξέρει αν θα ζώ στις 16 Απριλίου;

Ξέρει κάτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Ή μήπως φοβάται πως θα γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του;

Μάλλον τίποτα από τα δυο είναι η απάντηση. Ήταν απλά ο τρόπος του να μιλήσει για το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε στις 16 Απριλίου και μέσα από το οποίο ελπίζει να νομιμοποιήσει τη… “βασιλεία” του και να γίνει για τα επόμενα χρόνια το απόλυτος κυρίαρχος της χώρας, με όλες τις εξουσίες στα χέρια του.

Μιλώντας, το Σάββατο (12.02.2017) σε συμπόσιο που διοργάνωσε το think tank SETA (το οποίο χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Τουρκίας) ο Ερντογάν είπε πως το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα τον κάνει… “σουλτάνο” είναι θέλημα Θεού! Και όχι ψηφίσουν κατά των αλλαγών που εκείνος θέλει, θα είναι κατά του έθνους!

«Το μοναδικό της πρόβλημα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι θνητός. Υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είμαι ζωντανός στις 16 Απριλίου;» είπε ο Ερντογάν.

«Έχουμε εμπλακεί σε μια μάχη για το σύστημα. Το θέμα είναι ο αγώνας για το σύστημα. Τι θα γίνει μετά τον Ερντογάν; Τι λέει το έθνος ότι θα γίνει και τι λέει ο Θεός ότι θα γίνει», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Και πρόσθεσε πως όσοι ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα θα θέλουν τον διαμελισμό της Τουρκίας.

«Ποιος λέει όχι; Το PKK λέει, αυτοί που θέλουν τη διαίρεση της χώρας λένε» πρόσθεσε ο Ερντογάν και κατηγόρησε πως η αντιπολίτευση συντάσσεται με όσους αντιτίθενται στο δημοψήφισμα. Και φυσικά διερωτήθηκε: «Τι άλλο θα μπορούσατε να πείτε εκτός από ναι σε αυτό το σύστημα;». Ένα σύστημα που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2029 και να έχει στα χέρια του, ως πρόεδρος, της εκτελεστικές εξουσίες που μέχρι σήμερα ανήκαν στον πρωθυπουργό, όπως ο διορισμός υπουργών, η κήρυξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η έκδοση διαταγμάτων και η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.

Με πληροφορίες από turkishminute.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντι Ράμα στην Κνεσέτ: Είμαι Καθολικός, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου Ορθόδοξα και το μικρότερο μπορεί να γίνει Ιουδαίος
«Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα τόσο ιστορικό καθαρό ''μητρώο'', χωρίς ούτε έναν Εβραίο να παραδίδεται στους Ναζί», ανέφερε ο Ράμα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα μιλά στην Κνεσέτ έχοντας δίπλα του τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα