Κόσμος

Ερντογάν σε Πούτιν: Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία – Τι είπαν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα για τη συμφωνία για τα σιτηρά αλλά και για τη Συρία.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του την άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες το Σάββατο, 25 Μαρτίου, ο Ερντογάν μετέφερε στον Πούτιν «τη σημασία που αποδίδει η Τουρκική Δημοκρατία στην άμεση παύση της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας μέσω διαπραγματεύσεων».

Το Κρεμλίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση στη Συρία. Τόνισαν «την ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» και «τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας ως μεσολαβητή», αναφέρει το Politico.

Τι είπαν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη «θετική του στάση» στην παράταση 120 ημερών που έλαβε η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά, η οποία επρόκειτο να λήξει στις 18 Μαρτίου.

Η Ουκρανία ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για τη συμφωνία αυτή, που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 1
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 2
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας
1