Κόσμος

Ερντογάν: Τώρα τον απειλεί ο Τραμπ αλλά… είναι αργά!

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, απειλεί με "πολύ σημαντικές" κυρώσεις την Άγκυρα, την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει πως δεν κάνει βήμα πίσω!

Δεν… ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν! Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την άδεια σε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν “πολύ σημαντικές” νέες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ‘Αγκυρα στη βορειοανατολική Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο Μνούτσιν πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή “πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων” σε βάρος της Τουρκίας. “Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.

“Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις”, είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. “Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο”.

Και τι λέει ο Ερντογάν;

«Η Τουρκία “δεν θα τερματίσει” την επιχείρησή της παρά τις “απειλές”»!

Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία στηρίζει η Δύση.

[read4more]

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεχόμαστε τώρα απειλές από αριστερά και δεξιά, μας λένε “Σταματήστε”. Δεν θα κάνουμε πίσω», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας εωσότου όλοι οι τρομοκράτες υποχωρήσουν νοτίως των 32 χλμ» σε βάθος, στα οποία προβλέπεται να επεκταθεί η «ζώνη ασφαλείας», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα εγγυηθεί την ασφάλεια στα σύνορά της και την ασφαλή επιστροφή των Σύρων απομακρύνοντας τις τρομοκρατικές ομάδες από τα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, όπως κάναμε με την περιοχή δυτικά του Ευφράτη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης στοχεύει στο να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων της βόρειας Συρίας, των Αράβων, των Κούρδων, των Γεζίντι, των Χαλδαίων κι όχι να διαμελίσει τη Συρία.

Κοινώς… τα πράγματα μόνο να χειροτερέψουν μπορούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ