Κόσμος

Έρχεται ντιμπέιτ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ: Πιθανή ημερομηνία η 4η Σεπτεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως συμφωνεί σε ένα ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, πιθανότατα στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με μια ανάρτησή του στο Truth Social, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το δίκτυο Fox News να συμμετάσχει σε τηλεμαχία με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στις 4 Σεπτεμβρίου. 

«Οι κανόνες θα είναι αντίστοιχοι με τους κανόνες του ντιμπέιτ μου με τον Κοιμισμένο Τζο, ο οποίος είχε φρικτή αντιμετώπιση από το κόμμα του, αλλά με πολυπληθές ακροατήριο», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έκτοτε αποσύρθηκε από την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Η ανάρτηση αποσύρθηκε και λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε με νέα, με τον Τραμπ να διαγράφει την πρότασή για «μεγάλη» εκδήλωση τύπου ‘Town Hall’ (σ.σ. εκδήλωση με κοινό που θέτει ερωτήσεις) την ίδια ημερομηνία εάν η Χάρις «δεν είναι πρόθυμη ή δεν είναι σε θέση να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ».

Η Χάρις είχε απαντήσει τον περασμένο μήνα ότι είναι «έτοιμη» όταν το Fox News πρότεινε προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αφού ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις 21 Ιουλίου και στήριξε τη Χάρις, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τηλεμαχία μαζί της διότι δεν είναι η επίσημη υποψήφια του κόμματός της.

Ως απόδειξη για την έλλειψη στήριξης στο πρόσωπό της, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητάς της Χάρις. Ωστόσο ο Ομπάμα τάχθηκε στο πλευρό της μία ημέρα αργότερα, ενώ χθες η Χάρις έλαβε και επισήμως τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλύπτει την «Προεδρική Λεωφόρο της Δόξας» – «Ξήλωσε» το πορτρέτο του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα σε βοηθούς των Δημοκρατικών, αντικαθιστώντας το πορτρέτο του Μπάιντεν με ένα αυτόματο στιλό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιούσαν αλόγιστα την υπογραφή του πρώην προέδρου
Πορτρέτα πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο
1
Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»
Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού για να συνοδεύσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ που έχει καταδικάσει ανοιχτά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία, κάνει πλέον ένα τολμηρό βήμα, δεσμεύοντας άμεσα την ισπανική στρατιωτική προστασία
Μια παλαιστινιακή σημαία φαίνεται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Ερμούπολης πριν από την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων, του Electra και του Oxygen, που ανήκουν στο Global Sumud Flotilla και έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γάζα και να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ 2
Γροιλανδία: Η Δανία ζητά συγγνώμη για τις αναγκαστικές στειρώσεις
Από το Νουούκ, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν παρουσίασε τις επίσημες συγγνώμες προς τις Γροιλανδές γυναίκες που εξαναγκάστηκαν σε στείρωση ή σε αντισύλληψη για περισσότερα από τριάντα χρόνια
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν στη Γροιλανδία