Κυριακή, 21 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα της επιχείρησης «ASPIDES» παραλίγο να καταρρίψει αμερικάνικο drone

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα της επιχείρησης «ASPIDES» παραλίγο να καταρρίψει αμερικάνικο drone

Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση «ASPIDES»  στην Ερυθρά Θάλασσα, παραλίγο να καταρρίψει – κατά λάθος – ένα αμερικάνικο drone, όπως αναφέρουν σήμερα γερμανικά δημοσιεύματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα υπήρξε περιστατικό με drone συμμαχικής χώρας, χωρίς να την κατονομάσει, για την ύπαρξη του οποίου στην περιοχή δεν είχε ενημερωθεί.

Η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, συμπληρώνοντας ότι το UAV «δεν χτυπήθηκε». Από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επισημάνθηκε πως η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το UAV ήταν ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper. Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους από τη μεριά του ανάφερε πως η φρεγάτα άνοιξε πυρ επειδή να αναγνωρίσει το drone. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις