Κόσμος

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός το 2015!

Ένας αριθμός ανθρώπων χωρίς ιστορικό προηγούμενο, συνολικά 1,18 δισεκ. τουρίστες, ταξίδεψε στο εξωτερικό πέρυσι, στοιχείο που καταδεικνύει μια αύξηση 4,4% της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης παρά τις τρομοκρατικές απειλές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ).

Η τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση στην Ευρώπη (+5%), στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+5%) και στην αμερικανική ήπειρο (+5%), αλλά υποχώρησε κατά 8% στη Βόρεια Αφρική, όπου χώρες όπως η Τυνησία επλήγησαν από τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον τουριστικών τοποθεσιών.

«Τα αποτελέσματα για το 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου (σ.σ. που βρίσκονται σε πτώση) και τις κρίσεις σε πολλές τοποθεσίες στον πλανήτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ.
Μια σειρά επιθέσεων έπληξε το 2015 πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία.

«Είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με μια παγκόσμια απειλή», αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους τουρίστες να μην πάψουν να ταξιδεύουν λόγω του φόβου των επιθέσεων και τα κράτη να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για αυτούς.

Ο ΠΟΤ αναμένει για το 2016 σε διεθνές επίπεδο νέα αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά άλλο ένα 4%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική