Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έτοιμος να… πατήσει το “κουμπί” ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Εντολή για πυρηνική ετοιμότητα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι έτοιμα “ανά πάσα στιγμή” για χρήση. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην ηγεσία του στρατού της Πιονγιάνγκ λίγες μέρες μετά τις νέες κυρώσεις από τον ΟΗΕ.

Την εντολή του Βορειοκορεάτη ηγέτη μετάδωσε (φυσικά) το KCNA, το κρατικό μέσο ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας πως η Πιονγιάνγκ πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν προληπτικές επιθέσεις!

Όπως μετέδωσε το KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, κατά την οποία έγινε η εκτόξευση τουλάχιστον έξι βλημάτων μικρού βεληνεκούς.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη να πυροδοτήσει τις πυρηνικές κεφαλές ανά πάσα στιγμή γιατί οι εχθροί μας απειλούν την επιβίωσή μας» φέρεται να είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που οι Αμερικάνοι σκορπούν πόλεμο και καταστροφή σε άλλες χώρες και λαούς, το μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το δικαίωμα στη ζωή είναι η ενίσχυση της πυρηνικής μας ικανότητας».

Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε