Κόσμος

«Ευρω-ψαλίδι» σε κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης – Οι δύο περιπτώσεις για το «κόψιμο»

Τεράστιο πλήγμα στην οικονομία της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων χωρών της ΕΕ έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού και η βοήθεια από την Κομισιόν είναι άκρως σημαντική.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να αναστείλει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης εάν τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν ελέγξουν το υπερβολικό έλλειμμα και δεν διορθώσουν τις μακροοικονομικές ανισορροπίες τους, τόνισαν αποκλειστικά στο MEGA κοινοτικές πηγές.

Έτσι έρχονται ανατροπές ως προς τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ότι τα 32 δισ. που θα λάβει η Ελλάδα δεν σχετίζονται με δημοσιονομικά μέτρα αλλά μόνο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, πηγές κοντά στο ζήτημα, είπαν πως μετά από πρόταση της Κομισιόν, το Συμβούλιο θα μπορεί να αναστείλει κονδύλια από τα ταμεία της ΕΕ, περιλαμβανομένου του Ταμείου Ανάκαμψης, σε δύο περιπτώσεις: Όταν ένα κράτος-μέλος έχει υπερβολικό έλλειμμα και δεν λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για τη διόρθωσή του, και όταν ένα κράτος-μέλος βρίσκεται σε διαδικασία μακροοικονομικής ανισορροπίας και αποτύχει δυο φορές να προβεί στις προτεινόμενες ενέργειες.

Πηγή Mega

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι