Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ευρώπη “καρφώνει” Άσαντ για την ανατριχιαστική επίθεση με χημικά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς της Συρίας», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

«Ομως αποτελεί τραγική υπενθύμιση ότι η κατάσταση επί του πεδίου συνεχίζει να είναι δραματική σε πολλές περιοχές της Συρίας», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Είναι προφανές ότι η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς, διότι έχει την υποχρέωση να προστατεύει τον λαό του και όχι να επιτίθεται εναντίον του», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 11 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς της αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί κατά της πόλης Χαν Τσεϊχούν, στη επαρχία Ιντλεμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές εντός της πόλης.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το καθεστώς της Δαμασκού ότι έκανε χρήση «οβίδων που περιείχαν χημικό αέριο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε