Κόσμος

Ευχές Μακρόν σε Πούτιν για την επανεκλογή του

Τις ευχές του για "επιτυχία στον εκσυγχρονισμό της χώρας" έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, μετά την επανεκλογή του τελευταίου στην προεδρεία της Ρωσίας. Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος πέταξε και το... "καρφί του" για την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ, λέγοντας πως ελπίζει ο Πούτιν να συνεχίσει με την ίδια ζέση την μάχη κατά των χημικών όπλων.

Ο Μακρόν «υπενθύμισε την προσήλωσή του σε έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ευρώπη» και «επανέλαβε την πεποίθησή του πως, σε μια καθαρή βάση, η συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη και στη Ρωσία, απαραίτητη για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, είναι προς το συμφέρον των (δύο) χωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη «μεγάλη ανησυχία του» για το θέμα των συριακών περιοχών Αφρίν και ανατολική Γούτα.

«Στο θέμα της Συρίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε τη μεγάλη ανησυχία του για την κατάσταση τόσο στο καντόνι Αφρίν όσο και στην ανατολική Γούτα και κάλεσε τη Ρωσία να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σταματήσουν οι μάχες και οι απώλειες αμάχων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των Ηλυσίων.

Το “καρφί” για τον Σκριπάλ

Επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να «ξαναρχίσει με ζέση» τη μάχη κατά των χημικών όπλων, μετά τη χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα με σκοπό τη δολοφονία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος «κάλεσε τις ρωσικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στις ευθύνες που συνδέονται με την απαράδεκτη επίθεση στο Σάλσμπερι και να ξαναρχίσει με ζέση τη μάχη κατά ενδεχόμενων προγραμμάτων που δεν δηλώθηκαν στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της
Σύμφωνα με το BBC ο 48χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι από σήμερα ελεύθερος και θα φορά βραχιολάκι - Ο 48χρονος Γερμανός είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ηλικιωμένης και αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ΜακΚάν
Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρίκνερ
Νετανιάχου για Χαμάς: Αν βλάψουν μια τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
Η Χαμάς έχει μετακινήσει μερικούς από τους ομήρους, οι οποίοι κρατούνταν σε τούνελ, σε σκηνές και σπίτια προκειμένου να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί σε συγκεκριμένες περιοχές
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου