Κόσμος

Φιντέλ Κάστρο: Σε λαϊκό προσκύνημα για 8 ημέρες

Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και για 8 ημέρες, οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη.

Η σορός του αποτεφρώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τέφρα του θα μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί της Κούβας σε ανάμνηση της νικηφόρου πορείας του 1959.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα τελεστεί ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας. Στο ίδιο κοιμητήριο έχει ταφεί και ο Χοσέ Μαρτί.

Την ιστορική ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έκανε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ της Παρασκευής», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.

Το σύντομο διάγγελμα του προέδρου κατέληξε με ένα βροντερό: “Hasta la victoria siempre!” (“Μέχρι τη νίκη” ) τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου