Κόσμος

Φλόριντα: Διαδήλωση από τους μαθητές του λυκείου που δολοφονήθηκαν 17 άτομα

Οι μαθητές του μοιραίου λυκείου Πάρκλαντ κατέκλυσαν κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντα Ταλαχάσι, σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή 17 ανθρώπων στο Λύκειό τους την περασμένη εβδομάδα.

Οι μαθητές μετέβησαν με λεωφορεία στο Ταλαχάσι. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η Ρέιτσελ Κατάνια, που φορούσε μια μπλούζα με το έμβλημα του σχολείου της. Σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η μικρή Αμερικανίδα διαβεβαίωσε ότι το κίνημα κατά της οπλοκατοχής είναι αρραγές.

Το κίνημα «δεν θα αποδυναμωθεί, όχι αυτήν τη φορά. Θα υπάρξει αλλαγή» είπε η Ρέιτσελ.florida mathites

Οι νεαροί Αμερικανοί οργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση την 24η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, όπου σήμερα νωρίς το πρωί έλαβε χώρα μια αυθόρμητη διαδήλωση. Κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν μπροστά από πολλά σχολικά συγκροτήματα σε κάθε γωνιά της χώρας σήμερα, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, πρέπει η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» συμπλήρωσε η μαθήτρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει δεκτούς αργότερα σήμερα οικογένειες θυμάτων ενόπλων επιθέσεων όπως και μαθητές Λυκείου.

florida mathites

florida mathites

florida mathites

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση
Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ – Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν»
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν 28