Κόσμος

Φλόριντα: Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία

Έχει μήκος σχεδόν 4 μέτρα και εκτιμάται ότι ζυγίζει 750 κιλά

Ο μεγαλύτερος αρσενικός λευκός καρχαρίας που έχει καταγραφεί ποτέ από την ερευνητική ομάδα OCEARCH, εντοπίστηκε στα ύδατα της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Contender- όπως ονομάστηκε ο καρχαρίας-, εντοπίστηκε για πρώτη φορά και απελευθερώθηκε από την OCEARCH στις 17 Ιανουαρίου. Η OCEARCH παρακολουθεί τους καρχαρίες για να μελετήσει τις συμπεριφορές και τα μεταναστευτικά τους πρότυπα.

Ο Contender, που ονομάστηκε προς τιμήν του συνεργάτη της OCEARCH Contender Boats, είναι ο μεγαλύτερος αρσενικός λευκός καρχαρίας που έχει ποτέ πιάσει, καταγραφεί και απελευθερώσει η ομάδα στον δυτικό Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο ενήλικος καρχαρίας έχει μήκος σχεδόν 4 μέτρα και εκτιμάται ότι ζυγίζει 750 κιλά, δήλωσε η OCEARCH. Στα social media, η οργάνωση αναφέρεται στο εντυπωσιακό αυτό κήτος  ως έναν «πραγματικό γίγαντα του ωκεανού».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OCEARCH (@ocearch)

Ο Contender εντοπίστηκε για πρώτη φορά περίπου 45 μίλια ανοικτά των ακτών της νότιας Τζόρτζια. Έκτοτε, κολύμπησε περίπου 168 μίλια, κινούμενος πιο έξω στη θάλασσα και κολυμπώντας νότια προς τη βόρεια Φλόριντα.

Το πρωί της Παρασκευής (07.02.2025) κολυμπούσε στα νερά ανοιχτά του Σεντ Ογκουστίν, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό εντοπισμό που παρείχε η ετικέτα του.

Ο ειδικός πομπός που τοποθετήθηκε επάνω του θα μεταδίδει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τα επόμενα χρόνια, γράφει το cbsnews.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «Casa de Papel» του Λούβρου: Η κλοπή που ντρόπιασε το Παρίσι σε μόλις 7 λεπτά – Τα σενάρια για την τύχη των κλεμμένων αυτοκρατορικών κοσμημάτων
Το τελειότερο ριφιφί των τελευταίων δεκαετιών και με τους δράστες ασύλληπτους, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα: θα διασωθούν τα κοσμήματα ή θα χαθούν για πάντα;
Το σπασμένο παράθυρο από όπου μπήκαν οι διαρρήκτες στο Μουσείο του Λούβρου
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν