Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Φλόριντα: Νέα στοιχεία για τον μακελάρη που θέρισε 17 ζωές σε σχολείο

Φλόριντα Νίκολας Κρουζ σχολείο

– Νέες εικόνες από το ταραγμένο παρελθόν και το… παρόν του 19χρονου Νίκολας Κρουζ
– Θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, φορούσε καπέλο από την προεκλογική εκστρατεία του για να κάνει σκοποβολή
– Την ώρα του μακελειού στη Φλόριντα προειδοποίησε έναν μαθητή να φύγει γιατί “τα πράγματα θα αγριέψουν”
– Πήγε στο σχολείο με αυτοκίνητο της Uber, μετά το μακελειό αγόρασε… αναψυκτικό και βρήκε καταφύγιο σε ένα McDonald’s πριν συλληφθεί

Κάθε πληροφορία σχετικά με τον 19χρονο Νίκολας Κρουζ που αιματοκύλησε σχολείο της Φλόριντα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς, είναι πιο σοκαριστική από την άλλη.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα το ακριβές κίνητρο που οδήγησε τον Κρουζ να εισβάλει στο σχολείο, από το οποίο είχε αποβληθεί πριν από έναν χρόνο και να πυροβολήσει μαθητές και καθηγητές. Ήταν ο καυγάς με τον νέο σύντροφο της πρώην κοπέλας του η μόνη αιτία; Ή μόνο η αποβολή του. Ο ίδιος, υποστηρίζει τώρα, ότι “φωνές” στο κεφάλι του, του είπαν να εκτελέσει 17 αθώους.

Όσοι τον γνώριζαν περιγράφουν ένα περίεργο παιδί. Ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα που έγιναν πιο έντονα μετά το θάνατο της θετή του μητέρας τον περασμένο Νοέμβριο. Έναν έφηβο με λατρεία για τα όπλα.

Ένα video που μετέδωσε το CNN αποκαλύπτει μια ακόμη πτυχή της λατρείας του νεαρού μακελάρη για τα όπλα. Και όχι μόνο αυτό. Τον δείχνει με το εσώρουχο μόνο και φορώντας ένα κόκκινο καπέλο, να κάνει… σκοποβολή στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Ο Νίκολας Κρουζ και ο Ντόναλντ Τραμπ

Είναι άγνωστο πότε τραβήχτηκε το video. Σύμφωνα με το CNN τα πάντα κατέγραψε γείτονάς του πριν από μερικούς μήνες. Άγνωστο όμως ακριβώς πότε. Ο Κρουζ φορά μόνο ένα εσώρουχο. Είναι γυμνός από τη μέση και πάνω. Και φορά καπέλο κόκκινο με ένα σύνθημα πάνω: M.A.G.A. Το προεκλογικό σύνθημα (και… προεδρικό) του Ντόναλντ Τραμπ “Να κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά (σ.σ. Make America Great Again).

Εκείνο που δεν έχει επίσης διευκρινιστεί αν ο νεαρός απλά εκπαιδευόταν στη σκοποβολή γιατί λάτρευε τα όπλα ή είχε αποφασίσει να κάνει την επίθεση στο σχολείο.

Ατάραχος, πυροβολεί με το ένα χέρι. Στη συνέχεια, ασφαλίζει το όπλο, στο στερεώνει στο λάστιχο από το εσώρουχό του και μπαίνει στο σπίτι.

Δείτε το σοκαριστικό video

Οι «φωνές» στο κεφάλι του

Και ενώ οι αρχές αδυνατούν να καταλάβουν το κίνητρο του 19χρονου, εκείνος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως «φωνές» στο μυαλό του, του έδωσαν οδηγίες για να κάνει την επίθεση. Τις “φωνές” αυτές, άνδρες της αστυνομίας, τις περιγράφουν ως “δαίμονες”.

Όλα αυτά ενώ αποκαλύπτεται κι ένα άλλο στοιχείο, σχετικό με την οικογενειακή κατάσταση του δράστη. Σύμφωνα με το CNN από το 2010, η αστυνομία είχε λάβει 39 κλήσεις για να πάει στο σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Κρουζ στο Παρκλαντ.

Ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα στο δικαστήριο με τη δικηγόρο του (Φωτογραφία EPA)

Οι κλήσεις που έλαβε το γραφείο του Σερίφη αφορούσαν «ψυχικά άρρωστο άτομο», «κακοποίηση παιδιού ή ηλικιωμένου», «ενδοοικογενειακή βία», «εξαφάνιση» ατόμου και πολλά άλλα.

Το χρονοδιάγραμμα των κινήσεών του

Ο 19χρονος κάλεσε αυτοκίνητο της Uber, στις 14:06 το μεσημέρι της 14ης Φεβρουαρίου για να πάει στο σχολείο όπου μέχρι πριν από ένα χρόνο, φοιτούσε και ο ίδιος. Είχε μαζί του το τουφέκι AR-15 και φορούσε γιλέκο όπου είχε τα πυρομαχικά.

Μπήκε στο σχολείο στις 14:19 και δυο λεπτά μετά έβγαλε το τουφέκι από τη μαύρη θήκη του. Άρχισε να πυροβολεί στις τάξεις 1215, 1216, 1214. Και μετά γύρισε πίσω: 1216, 1215, 1213. Συνέχισε στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. Εκεί, άφησε το όπλο και τα πυρομαχικά και έφυγε τρέχοντας από το κτίριο. Ήταν 14:28 όταν έφυγε από το σχολείο.

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ
Ο Νίκολας Κρουζ σε παλιότερη φωτογραφία του

Κινήθηκε προς τα γήπεδα του τένις και προσπάθησε να «μπλεχτεί» με μαθητές που πανικόβλητοι έτρεχαν να σωθούν. Κατάφερε και ξέφυγε. Πήγε σε ένα κατάστημα Walmart και από εκεί, αγόρασε ένα αναψυκτικό σαν να μην… τρέχει τίποτα, από ένα μαγαζί Subway.

Λίγα λεπτά μετά, μπήκε σε ένα McDonald’s, έκατσε για λίγο εκεί και στις 15:01 έφυγε με τα πόδια. 40 λεπτά μετά, τον συνέλαβαν.

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ

Το τετ α τετ πριν το μακελειό στη Φλόριντα

Ο 19χρονος άφησε έναν 15χρονο μαθητή να ζήσει. Λίγο πριν ξεκινήσει το φονικό του αμόκ στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas και ενώ γέμιζε τα όπλα του, ο Κρις ΜακΚένα βγήκε από την τάξη για να πάει τουαλέτα.

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ
Ο Κρις ΜακΚένα

Όπως περιέγραψε στη Sun-Sentinel, καθώς πήγαινε στην τουαλέτα “έπεσε πάνω” στον Κρουζ. Εκείνη την ώρα γέμιζε τα όπλα του. «Καλύτερα να φύγεις από εδώ, τα πράγματα θα αγριέψουν» του είπε ο μακελάρης.

Ο 15χρονος έτρεξε και βγήκε από το κτίριο. Πήγε να βρει κάποιον να ειδοποιήσει. Βρήκε τον βοηθό προπονητή ποδοσφαίρου, τον Άαρον Φέις. Ο καθηγητής αφού οδήγησε τον 15χρονο κάπου με ασφάλεια, έτρεψε μέσα να σώσει κι άλλους μαθητές. Κατάφερε να τους σώσει αλλά όχι να σωθεί και ο ίδιος. Ήταν ένα από τα 17 θύματα.

Ο 15χρονος ήρωας της Φλόριντα

Το όνομά του ήταν Πίτερ Γουάνγκ. Ήταν 15 ετών. Ήταν κι αυτός ένα από τα θύματα του μακελειού. Ήταν ένας από τους 14 μαθητές που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του Κρουζ (σ.σ. οι άλλοι τρεις ήταν καθηγητές που μπήκαν ως ασπίδα για να σώσουν μαθητές τους).

Ο νεαρός από την Κίνα κράτησε μια πόρτα ανοιχτή για να σωθούν συμμαθητές του. Εκείνος δεν πρόλαβε να τρέξει για να γλιτώσει τη ζωή του.

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ
Ο άτυχος Πίτερ Γουάνγκ

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ

Οι γονείς του δεν μιλούν καλά αγγλικά και έπρεπε να στηριχθούν σε φίλους και γείτονες για να μάθουν την τύχη του παιδιού τους. Πήγαν κι εκείνοι, μαζί με άλλους γονείς, σε ξενοδοχείο όπου οι αρχές συγκέντρωσαν όσους γονείς δεν είχαν νέα από τα παιδιά τους.

Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ
Οι γονείς του 15χρονου
Φλόριντα σχολείο Νίκολας Κρουζ
Ο Πίτερ και η μητέρα του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις