Κόσμος

Φλόριντα: Συνελήφθη οι αδερφός του 19χρονου που έσπειρε τον όλεθρο στο λύκειο του Πάρκλαντ

Την κράτηση του αδερφού του 19χρονου "μακελάρη" της Φλόριντα διέταξε δικαστήριο της πολιτείας, με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων.

Ο Νίκολας Κρουζ σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ, στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Ζάκαρι Κρουζ, 18 ετών, συνελήφθη επειδή το τελευταίο διάστημα πήγαινε στο σχολείο αυτό “για να συλλογιστεί” τα όσα έγιναν, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς. Σήμερα προσήχθη σε δικαστήριο, όπου η εισαγγελέας της κομητείας Μπράουαρντ εξήγησε ότι η διεύθυνση του σχολείου του είχε ζητήσει να μην επισκέπτεται τον χώρο όπου ο αδελφός του άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 ανθρώπους τον περασμένο μήνα.

“Μερικές εβδομάδες αφότου ο αδελφός του δολοφόνησε, τραυμάτισε και τρομοκράτησε, εκείνος βρίσκεται εκεί χωρίς κανένα νόμιμο λόγο”, είπε η βοηθός εισαγγελέα Σάρανελ Μέρφι.

Έδωσε ψεύτικη διεύθυνση στην αστυνομία

Ο Ζάκαρι Κρουζ ζει επί του παρόντος με έναν κηδεμόνα σε άλλη κομητεία αλλά έδωσε ψεύτικη διεύθυνση στην αστυνομία. Σύμφωνα με την Μέρφι, επισκέφθηκε τον 19χρονο αδερφό του στη φυλακή, όπου τον άκουσαν να του λέει ότι τώρα είναι πολύ δημοφιλής, ότι το πρόσωπό του εμφανίζεται παντού και το όνομα του έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα.

Ο συνήγορος που ανέλαβε τον 18χρονο Ζάκαρι υποστήριξε ότι ο νεαρός δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα. “Κρατείται λόγω της συγγένειάς του (με τον Νίκολας Κρουζ) και όχι επειδή έκανε κάτι”, υποστήριξε ο Τζόζεφ Κίμοκ.

Η δικαστής Κιμ Τερίζα Μολίκα διέταξε να τοποθετηθεί “ηλεκτρονικό βραχιόλι” στον 18χρονο, στην περίπτωση που καταβάλει την εγγύηση και αφεθεί ελεύθερος και του ζήτησε να μην πλησιάζει στο σχολείο, σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου, ούτε να έχει επαφές με τον αδελφό του, καθώς και με μαθητές ή εργαζόμενους στο λύκειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας