Κόσμος

Φονικός καύσωνας στην Σλοβακία

Και δεύτερο θύμα του καύσωνα στη χώρα. Νεκρός ένας οδηγός λεωφορείου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας οδηγός λεωφορείου 62 ετών έγινε σήμερα το δεύτερο θύμα του κύματος καύσωνα στη Σλοβακία, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή λίγα λεπτά μετά το τέλος της υπηρεσίας του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

«Οι συνάδελφοί του και τα συνεργεία πρώτων βοηθειών προσπάθησαν να τον επαναφέρουν επί τόπου, όμως ο άνδρας είχε χάσει τη ζωή του», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Πρώτων Βοηθειών Μπόρις Σμελ.

Την Κυριακή, μία 94χρονη γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της στο Κόζιτσε, στα ανατολικά της χώρας.

Μόνον χθες 94 άνθρωποι χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω θερμοπληξίας, ενώ ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου στη χώρα, τόνισε ο Σμελ.

Οι αρχές έχουν κηρύξει τη χώρα σε έκτακτη κατάσταση υψίστου βαθμού, καλώντας τους Σλοβάκους να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στον ήλιο μεταξύ των 11.00 και 15.00, τοπική ώρα.

Ο καύσωνας προβλέπεται να συνεχισθεί και στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα