Κόσμος

Φονικός Χάρβεϊ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Λουιζιάνα – Έρχονται χειρότερες μέρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Πολιτεία της Λουιζιάνας, ένα μέτρο που επιτρέπει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων και μέσων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Fema εντέλλεται “να κινητοποιήσει και να παράσχει” τον εξοπλισμό και τους αναγκαίους πόρους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν και πάλι το Χιούστον σήμερα το απόγευμα και αύριο. Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία Λούις Ουτσελίνι τόνισε ότι το χειρότερο δεν έχει περάσει ακόμη. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι πλημμύρες αναμένεται να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Η καταιγίδα αναμένεται ότι θα κινηθεί ανατολικότερα, προς τη Λουιζιάνα, τις επόμενες πέντε ημέρες.

Η πόλη του Χιούστον έχει παραλύσει πλήρως σήμερα: δρόμοι πλημμύρισαν, τα αεροδρόμια και δύο νοσοκομεία έκλεισαν και χιλιάδες διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Η Fema, η οποία έχει αναπτύξει στην περιοχή περίπου 5.000 υπαλλήλους της, τοποθέτησε γεννήτριες ώστε οι βασικές υπηρεσίες, όπως τα τηλεφωνικά κέντρα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα