Κόσμος

Φορολογήστε μας περισσότερο λένε… δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ

"Φορολογήστε μας περισσότερο"! Αυτό είναι το παράδοξο μήνυμα που στέλνει μια μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ στους υποψηφίους για τον Λευκό Οίκο.

Αυτή η ομάδα των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος, ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ και οι κληρονόμοι των κολοσσών Hyatt και Disney απέστειλαν επιστολή και στηρίζουν στηρίζουν την ιδέα της επιβολής ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες.’

“Γράφουμε προς όλους τους υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, είτε για Δημοκρατικούς, για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην επιβολή ενός φόρου στις περιουσίες του ενός δεκάτου του 1% των πλουσιότερων Αμερικανών – σε εμάς” γράφουν.

Ο πλούτος που συγκεντρώνει στα χέρια του το 0,1% του πληθυσμού είναι περίπου ίσος με εκείνον που διαθέτει όλο μαζί το 90% των πολιτών των ΗΠΑ.

“Κάθε καινούριο δολάριο που προέρχεται από νέους φόρους θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο ευκατάστατους, όχι από τους Αμερικανούς της μεσαίας ή λαϊκής τάξης”, προσθέτουν οι 18 υπογράφοντες από 11 οικογένειες.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, όπως ο Πιτ Μπάτιτζιγκ, ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ ή ο Μπέτο Ο’ Ρουκ, πρώην βουλευτής από το Τέξας, έχουν ήδη ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου μέτρου. Όμως στην επιστολή αυτή γίνεται σαφής αναφορά στη συγκεκριμένη πρόταση που έχει υποβάλει η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία θέλει να φορολογηθούν τα νοικοκυριά που έχουν περιουσία άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου 75.000 οικογένειες. Από τον φόρο αυτό θα μπορούσαν προκύψουν έσοδα 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία.

“Οι ΗΠΑ έχουν την ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσουν πιο αυστηρά την περιουσία μας”, συνεχίζει το κείμενο. Τα χρήματα αυτού του επιπρόσθετου φόρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν “για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, να βελτιωθεί η οικονομία, το σύστημα υγείας, να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες και να ενισχυθούν οι ελευθερίες μας”, προσθέτουν.

Θεωρούν επίσης “πατριωτικό” αυτόν τον φόρο, δεδομένου ότι όλοι οι Αμερικανοί έχουν καθήκον να συμβάλουν, ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν, στην επιτυχία της χώρας. “Και οι πλουσιότερες δεν πρέπει να αποτελούν εξαίρεση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες φωτογραφίες από την υπόθεση Επστάιν δημοσιεύτηκαν από τους Δημοκρατικούς – Τα μηνύματα για «αποστολή κοριτσιών», ο Μπίλ Γκέιτς και ο Νόαμ Τσόμσκι
Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ έφεραν στο φως κι' άλλες φωτογραφίες που αφορούν την υπόθεση του Τζέφρι...
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky με τον Έπστάιν
Νεκροί και οι 6 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος τύπου Cessna που συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα - Βίντεο από τα φλεγόμενα συντρίμμια
Το αεροπλάνο τύπου Cessna C550 συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Στέιτσβιλ της Βόρειας Καρολίνας
Εικόνα από το σημείο της συντριβής του Cessna C550 στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα