Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιές στην Βοσνία λόγω καύσωνα

Φωτιές στην Βοσνία λόγω καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν εδώ και εβδομάδες τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη προκάλεσαν πυρκαγιές σε δασώδεις εκτάσεις και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στις περιοχές Κάκανι, Όλοβο και Ζαβίντοβιτς στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Στο δήμο Κακάνι η φωτιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 20 εκτάρια πευκοδάσους και προς το παρόν δεν έχει απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής.

Στην περιοχή Όλοβ μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή και μέχρι τώρα έχει κάψει 100 εκτάρια δασικής έκτασης. Το έργο το πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας τη συνδρομή στρατιωτικών ελικοπτέρων για την κατάσβεση της φωτιάς σε δύσβατη περιοχή.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες και στην Κροατία. Οι πυρκαγιές στο λόφο Όκιτ κοντά στην πόλη Βόντιτσε, στην επαρχία Σιμπένικ – Κνιν και στην επαρχία Σπλιτ- Δαλματία αργά χθες το βράδυ τέθηκαν υπό έλεγχο.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθειες την κατάσβεση φωτιάς σε δάσος με βελανιδιές στην περιοχή Βούκσιτς – Μπούντακ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε