Κόσμος

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Δύο νεκροί στην Βολιβία!

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα με τις φλόγες στη Βολιβία, ανακοινώνει ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φωτιές στον Αμαζόνιο και συγκεκριμένα στο τροπικό δάσος το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες Δευτέρα.

Χαμός με τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί έναν μήνα, έχουν απανθρακώσει περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

[read4more]

Τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, 22 ετών, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή, με εγκαύματα.

Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κορόικο δε λα Πας.

Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

φωτιές στον Αμαζόνιο

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι μίσθωσε αεροσκάφος Boeing 747 Supertanker για να συμβάλλει στις προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος. Έχει επίσης κινητοποιήσει πέντε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη.

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί να «μην ξαναμιλήσει ποτέ» στον ατιμασμένο αδελφό του, πρώην πρίγκιπα Άντριου
Ο Κάρολος δεν έχει επισκεφθεί τον αδελφό του, Άντριου Μάουντμπατεν - Γουίντσορ, παρά το γεγονός ότι η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Έντουαρντ προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου και ο αδερφός του, Βασιλιάς Κάρολος
Τηλεφωνική επικοινωνία Αραγτσί – Φιντάν για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Τουρκίας συζήτησαν την τελευταία κατάσταση όσον αφορά τη διαδικασία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντά τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί