Κόσμος

Φωτιές στον Αμαζόνιο: Δύο νεκροί στην Βολιβία!

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα με τις φλόγες στη Βολιβία, ανακοινώνει ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φωτιές στον Αμαζόνιο και συγκεκριμένα στο τροπικό δάσος το οποίο εκτείνεται στη Βολιβία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες Δευτέρα.

Χαμός με τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Οι πυρκαγιές, που μαίνονται επί έναν μήνα, έχουν απανθρακώσει περίπου 10 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και βοσκοτόπων, τόνισε ο πρόεδρος Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

[read4more]

Τα θύματα, ένας εθελοντής κι ένας πυροσβέστης, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στην κεντρική περιφέρεια Κοτσαμπάμπα και στη δυτική περιφέρεια Λα Πας.

Ο εθελοντής δασοπυροσβέστης Χόρχε Ινοχόσα Βέλα, 22 ετών, έχασε τη ζωή του, κατά τα φαινόμενα πέφτοντας από ύψος στο εθνικό πάρκο Τουνάρι, στην περιοχή Σακάβα, στην Κοτσαμπάμπα. Ο νεαρός είχε κηρυχθεί αγνοούμενος το Σάββατο και το πτώμα του βρέθηκε την Κυριακή, με εγκαύματα.

Ο πυροσβέστης Λούσιο Μαμάνι επίσης έχασε τη ζωή του εξαιτίας πτώσης. Έπεσε σε χαράδρα από ύψος 300 μέτρων στο Κορόικο δε λα Πας.

Περίπου 4.000 πυροσβέστες και εθελοντές συμμετέχουν στον αγώνα για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στη Βολιβία τον τελευταίο μήνα, με τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας.

φωτιές στον Αμαζόνιο

Η κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε ότι μίσθωσε αεροσκάφος Boeing 747 Supertanker για να συμβάλλει στις προσπάθειες πυρόσβεσης από αέρος. Έχει επίσης κινητοποιήσει πέντε ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη.

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID