Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Φόβοι για επέκταση του εξτρεμισμού των Ταλιμπάν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κακό σενάριο μιλούν για επέκταση των Ταλιμπαν σε Ινδία, κεντρική Ασία και αραβικές χώρες.

Ο εξτρεμισμός που συνδέεται με τους ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ενισχύεται εξαιτίας της ανάμειξης της Δύσης στην περιοχή και είναι πολύ πιθανό να εξαπλωθεί στην Ινδία, την κεντρική Ασία και τις αραβικές χώρες, προειδοποίησε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί. 

“Οι πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην ασφάλεια, στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της διακίνησης ναρκωτικών έχουν όλες αποτύχει”, τόνισε ο Μοτακί, από το Μόναχο όπου πραγματοποιείται η Διάσκεψη για την Ασφάλεια. 

“Ο εξτρεμισμός που συνδέεται με τους ταλιμπάν μπορεί να χωριστεί σε δύο σκέλη: το ένα θα εξαπλωθεί στις αραβικές χώρες και το άλλο στην Ινδία και την κεντρική Ασία”, διευκρίνισε ο ίδιος. 

Στο Ιράν περίπου 3.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τους εμπόρους ναρκωτικών που κινούνται από το Αφγανιστάν σε όλο το Ιράν, επισήμανε. 

Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια συμμετέχουν ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε