Κόσμος

Φοβούνται χτύπημα στις γιορτές! Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους της Γαλλίας

Η Γαλλία θα αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού στους δρόμους των πόλεων προκειμένου να αποτρέψει επίδοξους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν επιθέσεις στη χώρα στη διάρκεια των εορτασμών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρινό λε Ρου.

Η δήλωση αυτή του λε Ρου έγινε αφού το κοινοβούλιο ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι και κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους.

«Η απειλή είναι σοβαρή», τόνισε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος μπορεί να αναπτύξει περίπου 3.000 επιπλέον αστυνομικούς και στρατιώτες στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

«Θέλω μεγάλοι αριθμοί τουριστών να έρθουν στη χώρα και θέλω οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να βγουν έξω και να περάσουν καλά», πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια, περιλαμβανομένων 86 στη διάρκεια του εορτασμού για τη 14η Ιουλίου στη Νίκαια.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού καθώς οι αρχές φοβούνται ότι ενδέχεται να σημειωθούν και άλλες επιθέσεις, κυρίως από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι βρήκε τις ταυτότητες και άλλα αντικείμενα των Αμερικανών πιλότων μετά την κατάρριψη του F-15
Ένοπλοι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπισμού, παρουσίασαν στην κάμερα μια στρατιωτική ταυτότητα μέλους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς και έγγραφο εισόδου από ισραηλινό συνοριακό έλεγχο
Ιράν
Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του Χαντεμί – «Το Ιράν έχει τελική διορία μέχρι την Τρίτη» λέει ο Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε νέες δηλώσεις επανέλαβε ότι ο χρόνος του Ιράν λήγει το βράδυ της Τρίτης, ο Λίβανος δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από το Ισραήλ και στα Στενά του Ορμούζ επικρατεί τρομακτική... ηρεμία
Ο Ματζίντ Χαντεμί, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Φρουρών της Επνάστασης
6