Κόσμος

Φρίκη! Λιθοβολούσαν καγκουρό για το βλέπουν να χοροπηδά – Ξεψύχησε από τα τραύματα το άτυχο ζώο

Τον "πολιτισμό" τους επέδειξαν κάποιοι επισκέπτες ενός ζωολογικού πάρκου, όπου λιθοβόλησαν ένα καγκουρό για να το δουν να... χοροπηδά. Απότέλεσμα ήταν το άτυχο ζώο να υποκύψει στα τραύματά του.

Το περιστατικό συνέβη στην νοτιοανατολική Κίνα και το θηλυκό καγκουρό, που ήταν 12 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη Φουτσόου, λίγες ημέρες αφότου το λιθοβόλησαν με τούβλα και κομμάτια τσιμέντου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση CCTV. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

Το ένα από τα πόδια του άτυχου μαρσιποφόρου έσπασε από τις πέτρες και σχεδόν αποκολλήθηκε από το σώμα του. Ο θάνατός του οφείλεται στα χτυπήματα που δέχτηκε στα νεφρά, ανέφερε ο κτηνίατρος που έκανε τη νεκροψία.

Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του θηλυκού καγκουρό, ένα αρσενικό τραυματίστηκε ελαφρά κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Η τηλεόραση δεν διευκρίνισε αν έχουν εντοπιστεί ή συλληφθεί ύποπτοι για τον λιθοβολισμό των ζώων. Ορισμένοι επισκέπτες ζωολογικών κήπων συνηθίζουν να πετούν αντικείμενα στα καγκουρό για να τα δουν να πηδάνε.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου σκοπεύει να ταριχεύσει το καγκουρό και να το εκθέσει στο κοινό, ενά παράλληλα θα εγκαταστήσει και κάμερες ασφαλείας.

Οι κινεζικοί ζωολογικοί κήποι συχνά κατηγορούνται για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά και για τη συμπεριφορά ορισμένων επισκεπτών, σε μια χώρα όπου η έννοια της προστασίας των ζώων δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Πέρσι, μια ομάδα επισκεπτών έριξε έναν ζωντανό γάιδαρο στον περίβολο των τίγρεων ενός ζωολογικού κήπου, στην ανατολική Κίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9