Κόσμος

Φρίντριχ Μερτς: «Η Γερμανία δεν είναι μέρος του πολέμου στο Ιράν και ούτε θέλει να γίνει»

Δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να εξετασθεί το ενδεχόμενο να παρασχεθεί στρατιωτική προστασία σε θαλάσσιες οδούς
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Νορβηγία βρίσκεται Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι η χώρα του δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν.

«Η Γερμανία δεν είναι μέρος αυτού του πολέμου (στο Ιράν) και δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του», ήταν τα λόγια του Φρίντριχ Μερτς.

Όταν ρωτήθηκε για τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να εξετασθεί το ενδεχόμενο να παρασχεθεί στρατιωτική προστασία σε θαλάσσιες οδούς.

Ο καγκελάριος δήλωσε ότι η Γερμανία πληροφορήθηκε μόλις σήμερα το πρωί για την αμερικανική απόφαση περί άρσης των πετρελαϊκών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία προσθέτοντας ότι θα ήθελε να μάθει τα κίνητρα για την απόφαση της Ουάσινγκτον.

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι λάθος να χαλαρώσουν για οποιονδήποτε λόγο οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι για 30 ημέρες οι χώρες θα μπορούν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα που είναι ήδη φορτωμένα σε πλοία.

Ο Μερτς πρόσθεσε πως η χρησιμοποίηση πετρελαϊκών αποθεμάτων θα βοηθήσει να ελεγχθούν «σε κάποιο βαθμό» οι τιμές.

Δείτε Live όλα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Στο ίδιο πνεύμα και η  πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε λέγοντας ότι οι ενεργειακές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν πρέπει να χαλαρώσουν.

Στο Βερολίνο, η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Κατερίνα Ράιχε επέκρινε επίσης σήμερα τη χαλάρωση των αμερικανικών πετρελαϊκών κυρώσεων έναντι της Μόσχας.

«Φοβάμαι μήπως συνεχίσουμε να γεμίζουμε το πολεμικό ταμείο του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι υπάρχει «πολύ ισχυρή πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες» για να καταβληθούν προσπάθειες να ελεγχθούν οι τιμές της ενέργειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Μπερναντέτ Σιράκ, χήρα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ
Σύζυγος για πάνω από 60 χρόνια του Ζακ Σιράκ, είχε μείνει για καιρό στη σκιά του «ψηλού» και είχε συνοδεύσει τον σύζυγό της σε όλη τη διάρκεια της πορείας του προς το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων
Ο Ζακ Σιράκ και η Μπερναντέτ Σιράκ
NYT: Τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ – Καταγγελίες για κατασκοπεία με στόχο τα σχέδια Τραμπ για το Ιράν
Το δημοσίευμα κάνει λόγο ακόμη και για τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης σε οχήματα της Μυστικής Υπηρεσίας και σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
In the System Monitoring Room Two Senior Operators Work on a Big Interactive Map. Facility is Full of Screens Showing Technical Data.
Χιλιάδες κόσμου σε διαμαρτυρίες σε Αλβανία και Σύνταγμα για το τουριστικό σχέδιο του Τζάρεντ Κούσνερ
Συγκεντρώθηκαν στη λιμνοθάλασσα Βιόσα-Νάρτα σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Τιράνων, όπου τις τελευταίες ημέρες δημιουργούνταν εργοτάξιο για να ξεκινήσει το έργο
αλβανία