Κόσμος

Φρίντριχ Μερτς: Καταστροφικό αποτέλεσμα, αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο καγκελάριος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την προώθηση των αλλαγών, τονίζοντας πως απαιτούνται «αποφασιστικότητα, σταθερότητα και υπομονή»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε ο Φρίντριχ Μερτς το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου η CDU κατέγραψε ιστορικά χαμηλή επίδοση, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη και δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τόσο ως αρχηγός του κόμματος όσο και ως καγκελάριος στη Γερμανία.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στα δύο κρατίδια, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς σημείωσε ότι η εικόνα είναι «πολύ διαφορετική» από περιοχή σε περιοχή στη Γερμανία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η επίδοση της CDU στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Μερτς αναγνώρισε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς υποχωρεί, υποστηρίζοντας ότι το γερμανικό κράτος έχει γίνει «υπερβολικά περίπλοκο». Όπως τόνισε, η Γερμανία δεν μπορεί να επιστρέψει στις «παλιές καλές εποχές», αλλά χρειάζεται μια νέα πορεία.

«Η Γερμανία πρέπει να γίνει μια χώρα νέων ξεκινημάτων. Χρειαζόμαστε αλλαγή», υπογράμμισε, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία αυτή συνεπάγεται προκλήσεις και νέες αβεβαιότητες.

Ο καγκελάριος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την προώθηση των αλλαγών, τονίζοντας πως απαιτούνται «αποφασιστικότητα, σταθερότητα και υπομονή».

«Είμαι έτοιμος να το κάνω ως αρχηγός του κόμματος και ως καγκελάριος», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η μάχη ΗΠΑ και Κίνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη απειλεί την ανθρωπότητα – Ραντεβού Τραμπ και Σι στον Λευκό Οίκο
Οι κίνδυνοι από τη χρήση της AI για τη δημιουργία βιολογικών όπλων και τις κυβερνοεπιθέσεις, έως την πιθανότητα αυτόνομα συστήματα να λειτουργήσουν ανεξέλεγκτα
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Donald Trump και Xi Jinping
Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις – Προειδοποίηση για «επώδυνα» πλήγματα από την Τεχεράνη
Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις και προειδοποιεί ότι αμερικανικές βάσεις και συμφέροντα θα βρεθούν στο στόχαστρο
Ιράν