Κόσμος

Γαλλία: Αδιέξοδες οι επαφές του πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού με την αντιπολίτευση

Οι διαβουλεύσεις γίνονται στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον οίκο Moody's

Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού με τους επικεφαλής των κομμάτων για προϋπολογισμό και σχηματισμό κυβέρνησης της Γαλλίας.

Τρεις ημέρες μετά τον διορισμό του από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Μπαϊρού είχε τη Δευτέρα (16.12.2024) στο Παρίσι διαδοχικές διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Οι διαβουλεύσεις γίνονται στον απόηχο της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον οίκο Moody’s, γεγονός που, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, οδήγησε τον Φρανσουά Μπαϊρού στο να επισημάνει στους συνομιλητές του την ανάγκη σχηματισμού μίας βιώσιμης κυβέρνησης η οποία θα καταθέσει το συντομότερο δυνατό το σχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2025.

Με δεδομένο ότι αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί ως το τέλος του 2024, το γαλλικό κράτος θα εξακολουθήσει να λειτουργεί στις αρχές του επόμενου έτους με βάση τα όσα προβλέπει ένας «ειδικός νόμος» που ήδη εξετάζεται στο πλαίσιο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επίτευξης διακομματικής συμφωνίας περί μη υποβολής πρότασης μομφής κατά της νέας κυβέρνησης, ο Φρανσουά Μπαϊρού δεν κατάφερε τη Δευτέρα να αποσπάσει τη δέσμευση, τόσο του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λε Πεν, όσο και των Σοσιαλιστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι