Κόσμος

Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, καταγγέλοντας τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η γαλλική κυβέρνηση.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ισραήλ δολοφόνε, Ολάντ συνένοχε”, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο Παρίσι, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Λίλ, το Μονπελιέ και την Αβινιόν.

“Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην παλαιστινιακή αντίσταση και να καταγγείλουμε αυτήν την κυβέρνηση της ντροπής (σ.σ. την κυβέρνηση της Γαλλίας) που ευθυγραμμίζεται με τη θέση του Ισραήλ”, δήλωσε ο Ομάρ Αλσουμί, στέλεχος του Παλαιστινιακού Κινήματος Νεολαίας (PYM).

Ένας 60χρονος διαδηλωτής, που χαρακτήρισε “καταστροφική” τη στάση της Γαλλίας, δήλωσε ότι “στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και την πολιτική της Χαμάς που (…) δεν επιτίθεται στους αδύναμους, όπως κάνει ο Τσαχάλ” (ο ισραηλινός στρατός).

Σε απόσταση μερικών μέτρων, μια ομάδα είχε απλώσει μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία φωνάζοντας το σύνθημα “Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι”.

“Έχω τέσσερα παιδιά και κάθε βράδυ που βλέπω τις ειδήσεις, λέω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε από την πλευρά της η Λατιφά Αϊάντ, μέλος της οργάνωσης Γαλλία-Παλαιστίνη του Μιτρί-Μορί. “Κάθε μέρα προστίθενται άλλοι εξήντα νεκροί. Δεν μπορώ πια να τα βλέπω, δεν το αντέχω άλλο”, πρόσθεσε μια άλλη γυναίκα.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν και τη Λιλ φωνάζοντας συνθήματα όπως “Μία είναι η λύση, σταματήστε την κατοχή”, “Σταματήστε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και “Στην πολιορκημένη Γάζα, η Ευρώπη πρέπει να ενεργοποιηθεί”.

Από τις συγκρούσεις στη Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, καθώς και 63 Ισραηλινοί στρατιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαράζ βομβαρδισμών ισοπεδώνει τη Γάζα – Στους 1.654 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Χαμάς: Εμείς στήσαμε την ενέδρα στους Ισραηλινούς αλλά δεν κρατάμε τον στρατιώτη

Ολονύχτιες επιχειρήσεις Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας – 107 νεκροί

Βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας: Έγκλημα πολέμου η ισραηλινή επέμβαση στη Γάζα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι