Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: Σοκ για τον Μακρόν – Νεκρή στενή του συνεργάτης

Γαλλία – Εκλογές: Σοκ για τον Μακρόν – Νεκρή στενή του συνεργάτης

Μια μέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πενθεί το θάνατο της Κορίν Ερέλ, Γαλλίδας βουλευτή η οποία κατέρρευσε και πέθανε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης υπέρ του υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία.

Το βράδυ της Παρασκευής (05.05.2017) η 50χρονη Ερέλ, μια από τις πρώτες πολιτικούς που πίστεψαν στο όραμα του Μακρόν και ήταν δίπλα του, βρέθηκε σε προεκλογική εκδήλωση στο Plouisy. 300 υποστηρικτές του κεντρώου υποψηφίου είχαν συγκεντρωθεί για να την ακούσουν.

Ξαφνικά, η Ερέλ ένιωσε αδιαθεσία. Ήταν λίγα λεπτά αφού είχε ανέβει στο βήμα για να μιλήσει για τον Εμανουέλ Μακρόν και τα όσα προτίθεται να κάνει σε περίπτωση νίκης του το βράδυ της Κυριακής (07.05.2017), όταν κατέρρευσε. Αμέσως, ένας γιατρός και μια νοσοκόμα που βρίσκονταν στο ακροατήριο, έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες.

Κλήθηκε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο Saint-Brieuc. Έφτασε στο νοσοκομείο περίπου στις 21:30 το βράδυ αλλά στις 23:00, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ανακοινώθηκε ο θάνατός της από ανακοπή καρδιάς.

Η άτυχη Κορίν Ερέλ ήταν βουλευτής (της Côtes-d’Armor) του Σοσιαλιστικού κόμματος από το 2007 και ένα από τα στελέχη που εντάχθηκαν στο νεοσύστατο κόμμα του Μακρόν, En Marche από την πρώτη στιγμή.

Το θάνατό της επιβεβαίωσε πρώτος ο Κλοντ Μπαρτολόν, πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. «Έμαθα με μεγάλη λύπη το θάνατο της Κορίν Ερέλ, την ώρα που μιλούσε σε 300 οπαδούς για να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη δέσμευσή της, την πίστη της και την αφοσίωσή της να υπηρετεί το γενικότερο καλό», τόνισε στη δήλωσή του.

Μέσω twitter, ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έκρυψε το θλίψη του για το θάνατο της 50χρονης συνεργάτη του. «Σοκαρισμένος από το θάνατο της Κορίν Ερέλ, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Οι σκέψεις μας είναι με τον σύζυγό της και τους οικείους της» έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ, έγραψε: «Χαιρετίζω τη μνήμη της Κορίν Ερέλ, μιας γυναίκας με πίστη και δεσμευμένης στα βουλευτικά της καθήκοντα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους κοντινούς της».

«Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου της Κορίν Ερέλ. Ήταν τόσο παθιασμένη και τόσο δεσμευμένη για την εκλογική της περιφέρεια. Οι σκέψεις μου στην οικογένειά της», έγραψε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.fr και gala.fr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε