Κόσμος

Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε κατάστημα στην Μπλανιάκ – video

Σε "συναγερμό" βρίσκονται οι αρχές στην πόλη Μπλανιάκ στην Γαλλία, καθώς ένοπλος έχει εισβάλλει σε καπνοπωλείο και κρατά 4 ομήρους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο ένοπλος απειλεί πως θα ανοίξει πυρ εναντίον των ομήρων, ενώ ήδη πυροβόλησε μια φορά στον αέρα.

Ζήτησε διαπραγματευτή της αστυνομίας,πράγμα που έγινε αμέσως, και προειδοποιεί πως αν αποπειραθεί να παρέμβει, θα ανοίξει πυρ εναντίον της. Η αστυνομία απ τη μεριά της έχει αποκλείσει την περιοχή και συνιστά στους πολίτες να μείνουν μακρυά.

Οι αρχές δεν θεωρούν ότι η υπόθεση σχετίζεται με τρομοκρατία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πιστεύουν πως πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για απόπειρα ληστείας.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 μετέδωσε ότι ο δράστης απείλησε επίσης ότι θα σκοτώσει έναν από τους ομήρους αν η αστυνομία δεν άρει τον αποκλεισμό της περιοχής.

“Μας ζήτησαν να κλείσουμε τις γρίλιες και να μείνουμε μέσα”, είπε ένας καταστηματάρχη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεαρό που σε ένα μήνα κλείνει τα 18, και είναι γνωστός στις αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα