Κόσμος

Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών σε διαμαρτυρία κατά του ανοίγματος σήραγγας στις Άλπεις

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών χθες Σάββατο (17.6.2023) στη Σαβοΐα της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα σήραγγας που θα εξυπηρετεί σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας στις Άλπεις.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κοιλάδα Μοριέν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάνοιξη σήραγγας που θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική σύνδεση της Λυών της Γαλλίας με το Τορίνο της Ιταλίας και τελικά ξέσπασαν επεισόδια.

Ανάμεσά τους ήταν σχεδόν 300 κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα.

france epeisodia r

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν περισσότεροι από 10 αστυνομικοί ενώ αναφέρθηκε ο τραυματισμός ενός διαδηλωτή, σύμφωνα με τον νομάρχη Φρανσουά Ραβιέ.

france epeisodia r

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν γνωστοποίησε τον αριθμό των τραυματισμένων αστυνομικών μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

france epeisodia r

Στη διάρκεια συνοριακών ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μαχαίρια και σφυριά, ενώ 96 «γνώριμοι στις υπηρεσίες ασφαλείας» εστάλησαν πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντα να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο διάλογος των πιλότων πριν την συντριβή του αεροπλάνου της Air India - «Γιατί σταμάτησε η τροφοδοσία των κινητήρων με καύσιμα»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά