Κόσμος

Γαλλία: Για πρόκληση μίσους καταδικάστηκε ο ακροδεξιός υποψήφιος Πρόεδρος, Ερίκ Ζεμούρ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές Ερίκ Ζεμούρ καταδικάσθηκε στην καταβολή προστίμου 10.000 ευρώ για πρόκληση μίσους από δικαστήριο του Παρισιού για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Ο Ερίκ Ζεμούρ ήταν απών από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και κατά την ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Πρώην πολιτικός σχολιαστής, ο Ζεμούρ ανταγωνίζεται την υποψήφια της άκροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τη συντηρητική Βαλερί Πεκρές διεκδικώντας την προεδρία από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά σχόλια που είχε κάνει το 2020 στο δεξιό κανάλι CNews για τους μετανάστες που φθάνουν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι: «Δεν έχουν κανένα λόγο για να βρίσκονται εδώ, είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο, πρέπει να σταλούν πίσω», είχε δηλώσει.

Για μερικές εβδομάδες πέρυσι, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει επίσης σε βάρος του προηγούμενες καταδίκες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, είχε μια ευκαιρία να έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο. Σήμερα έρχεται τέταρτος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ζεμούρ δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Επέμεινε στα σχόλια που είχε κάνει το 2020, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο τον καταδικάζει επειδή εξέφρασε τις απόψεις του. Σε στέλεχος του CNews επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για τα σχόλια του Ζεμούρ, δήλωσαν δικηγόροι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ