Κόσμος

Γαλλία: Η Καθολική εκκλησία ζήτησε συγγνώμη για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η Ρωμαιο καθολική Εκκλησία της Γαλλίας ζήτησε σήμερα συγγνώμη, μέσω εκπροσώπου της, από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους των κληρικών.

Η «συγγνώμη» αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με θύματα ανηλίκους στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας που χρονολογούνται από το 1950.

Ο Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, αρχιεπίσκοπος της Ρενς και επικεφαλής της Συνόδου των Γάλλων Επισκόπων, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επίσκοποι θέλουν να εκφράσουν στα θύματα την ντροπή τους για την κακοποίηση που αποκαλύφθηκε από την έρευνα.

«Η επιθυμία μου αυτή την ημέρα είναι να σας ζητήσω συγγνώμη, συγγνώμη από την καθεμιά σας και από τον καθένα σας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή, 216.000 παιδιά ή εφηβοι υπέστησαν βία ή σεξουαλικές επιθέσεις εκ μέρους καθολικών κληρικών ή μοναχών στη Γαλλία στο διάστημα από το 1950 έως το 2020.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 8