Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: «Η Μαρίν Λε Πεν πρέπει να δικαστεί για την κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ»

Γαλλία: «Η Μαρίν Λε Πεν πρέπει να δικαστεί για την κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ»
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Μαρίν Λε Πεν και άλλα 23 μέλη του κόμματός της, Εθνικό Μέτωπο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία της κατάχρησης κεφαλαίων της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα (22.9.2023) η εισαγγελία του Παρισιού για την επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία.

Η έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε από τον Δεκέμβρη του 2016 ώστε να διαπιστωθεί αν το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν είχε χρησιμοποιήσει χρήματα που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών για να πληρώσει προσωπικό που εργαζόταν για το κόμμα.

Στους ευρωβουλευτές χορηγούνται χρήματα για να καλύπτουν δαπάνες, μεταξύ άλλων και για τις αμοιβές των συνεργατών τους, αλλά δεν επιτρέπεται τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για κομματικά έξοδα.

Το κόμμα της Λεπέν, που ονομάζεται τώρα Εθνικός Συναγερμός, αρνείται κάθε ενοχή.

«Αμφισβητούμε αυτή τη θέση, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για εσφαλμένη αντίληψη για το έργο των αντιπολιτευόμενων βουλευτών και των συνεργατών τους, το οποίο είναι πάνω απ’ όλα πολιτικό», ανέφερε το κόμμα σε δήλωσή του στο Reuters.

Η Λε Πεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ενδεχόμενη ποινή κάθειρξης 10 ετών, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ και, καθώς είναι αιρετή αξιωματούχος, αδυναμία να εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα για 10 χρόνια, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις