Κόσμος

Γαλλία: Η Μαρίν Λε Πεν θέλει να επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

Την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα διεκδικήσει η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν, που έχασε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κόμματός της.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN) Λουί Αλιό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS πως η Λεπέν θα είναι υποψήφια στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Ιουνίου.

«Σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Αλιό και πρόσθεσε πως η Λεπέν προσωποποιεί σήμερα τη βασική αντιπολίτευση απέναντι στον Μακρόν.

Πρόσθεσε πως το κόμμα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 15 έδρες, που θα επιτρέψουν στο RN να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. Στις εκλογές του 2017, το κόμμα της Λε Πεν είχε κερδίσει οκτώ έδρες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα