Κόσμος

Γαλλία: Ισχυρές καταιγίδες με έναν νεκρό και καταστροφές

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εφτά άλλοι τραυματίστηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη νοτιοδυτική Γαλλία. 120.000 νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δέντρα πεσμένα πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, ηλεκτρικά καλώδια στο έδαφος, εκατοντάδες στέγαστρα και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από χοντρό χαλάζι, το σκηνικό μετά τις καταιγίδες που ήταν σύντομες αλλά εξαιρετικά δυνατές.

Ένας 64χρονος ποδηλάτης πέθανε από πτώση δέντρου σε πάρκο στην Ομπζά της κεντροδυτικής Γαλλίας, στη διάρκεια συγκέντρωσης ποδηλατοτουρισμού.

“Υπάρχουν σημαντικές ζημιές, οι καταιγίδες ήταν εξαιρετικά βίαιες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χαβιέ Σαλόν, περιφερειακός διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας διαχείρισης του δικτύου διανομής Enedis.

Περίπου 120.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση το μεσημέρι, σύμφωνα με το δίκτυο.

Γαλλία: Την… πήρε και τη σήκωσε

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητες έως και 120 χλμ. την ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια Ντορντόν, πλήττοντας 135 κοινότητες. Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πέντε δρόμους του γεωγραφικού διαμερίσματος και μέχρι το μεσημέρι σήμερα δεν είχε αποκατασταθεί.

Στη Σαράντ, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ. την ώρα. Τζάμια και στέγαστρα διαλύθηκαν από τη σφοδρότητα του χαλαζιού που είχε μέγεθος μπάλας του τένις.

Δεκάδες πλημμυροπαθείς πέρασαν τη νύχτα σε δύο γυμνάσια που άνοιξαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων, η οποία είχε ανασταλεί σε πολλές γραμμές, επαναλαμβάνεται σταδιακά σήμερα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, σύμφωνα με την εθνική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες