Κόσμος

Γαλλία και Ιταλία παρήγγειλαν 700 πυραύλους Aster-30

Η Ιταλία και η Γαλλία έκαναν γνωστό ότι παρήγγειλαν 700 πυραύλους Aster- 30, για το σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, με το οποίο πρόκειται και να προμηθεύσουν την Ουκρανία. Η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion γράφει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι «διαθέτουν υπερπροηγμένη τεχνολογία, από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η απόφαση για την αγορά των πυραύλων Aster- 30 ελήφθη, κατά την συνάντηση του υπουργού άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο και του υπουργού άμυνας της Γαλλίας Σεπαστιάν Λεκορνού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (27.01.2023) στην Ρώμη.

Ο ιταλικός και ο γαλλικός Τύπος αναφέρουν ότι η παραγγελία αυτή θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση των αποθεμάτων, από την στιγμή που οι δυο χώρες ετοιμάζονται να παραδώσουν ένα σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι