Κόσμος

Γαλλία: Κρατούνται δύο επιβάτες του αεροσκάφους που καθηλώθηκε με υποψίες για εμπορία ανθρώπων

Δύο εκ των επιβατών του αεροσκάφους – το οποίο θα συνέδεε το Ντουμπάι με τη Νικαράγουα, με επιβαίνοντες 300 Ινδούς, και καθηλώθηκε από τις αρχές στη Γαλλία λόγω υποψιών για εμπορία ανθρώπων – καταθέτουν ενώ τελούν υπό κράτηση στην αστυνομία, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

To αεροσκάφος Airbus A340 προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο μικρό αεροδρόμιο του Βατρί, στη βορειοανατολική Γαλλία, κάνοντας μια στάση για τεχνικούς λόγους. Καθηλώθηκε έπειτα από “ανώνυμη ειδοποίηση” σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες του “ενδέχεται να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων” από οργανωμένη συμμορία, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού.

Η έρευνα επιδιώκει να “επαληθεύσει εάν κάποια στοιχεία θα επιβεβαιώσουν” τις υποψίες για εμπορία ανθρώπων, πρόσθεσε.

“Έγιναν έλεγχοι ταυτότητας στους 303 επιβάτες και στο πλήρωμα” από την αστυνομία και τη χωροφυλακή, οι οποίες διενήργησαν επίσης “ελέγχους για τις συνθήκες και τους στόχους της μεταφοράς των επιβατών”, δήλωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, οι Ινδοί επιβάτες, πιθανόν εργάτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπορεί να ήθελαν να πάνε στην κεντρική Αμερική για να προσπαθήσουν στη συνέχεια να εισέλθουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στον Καναδά.

Δύναμη της χωροφυλακής εμποδίζει την πρόσβαση στο μικρό αεροδρόμιο σήμερα το βράδυ, σημείωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τίποτα μεμπτό

Οι ακροάσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά απόψε τουλάχιστον, δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή.

Σύμφωνα με τη νομαρχία της Μαρν, στη βορειοανατολική Γαλλία, το αεροσκάφος της ρουμανικής εταιρίας Legend Airlines, “παραμένει καθηλωμένο στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου του Βατρί μετά την προσγείωσή του το απόγευμα της Πέμπτης” και την επέμβαση της χωροφυλακής των αερομεταφορών στο αεροσκάφος.

Η εταιρία εκτιμά ότι δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό, δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα και είναι στη διάθεση των γαλλικών αρχών”, διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η Λιλιάνα Μπακαγιόκο, η οποία παρουσιάζεται ως δικηγόρος της Legend Airlines.

Η αεροπορική εταιρία σκοπεύει ή να “ασκήσει αστική αγωγή εάν η εισαγγελία ασκήσει δίωξη ή να υποβάλει καταγγελία” σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε.

Ο νομάρχης της Μαρν επέκτεινε με εντολή τον χώρο αναμονής των αλλοδαπών μέχρι την αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου. Εκεί, οι επιβάτες διαθέτουν, σύμφωνα με τη νομαρχία, “ατομικά κρεβάτια”.

“Προξενική πρόσβαση”

“Η ομάδα της πρεσβείας έλαβε προξενική πρόσβαση. Μελετάμε την κατάσταση και φροντίζουμε για την ευημερία των επιβατών”, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ινδίας στη Γαλλία στην πλατφόρμα X.

Ο νόμος προβλέπει ότι εάν ένας αλλοδαπός φθάσει στη Γαλλία αεροπορικώς και του αρνούνται να επιβιβαστεί για τη χώρα προορισμού του, ο αλλοδαπός μπορεί να μείνει στον χώρο αναμονής για τέσσερις ημέρες το πολύ από την αστυνομία των συνόρων.

Το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να παραταθεί στη συνέχεια κατά οκτώ ημέρες από δικαστή, και κατά οκτώ επιπλέον ημέρες κατ’ εξαίρεση. Το πολύ, ανάλογα με τις προσφυγές, η παραμονή στον χώρο αναμονής μπορεί να φθάσει τις 26 ημέρες.

Η εμπορία ανθρώπων είναι έγκλημα που επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Flightradar, η Legend Airlines είναι μια μικρή εταιρία της οποίας ο στόλος αποτελείται από τέσσερα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο A340-313.

Το αεροδρόμιο του Βατρί, ένας μικρός αερολιμένας που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, υποδέχτηκε 62.000 επιβάτες το 2022, κυρίως μέσω εταιριών χαμηλού κόστους, σύμφωνα με την Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά
8
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2