Κόσμος

Γαλλία: Ξεκινά η δίκη της τράπεζας UBS για ξέπλυμα και φορολογική απάτη

Ξεκινά σήμερα η δίκη σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS Group AG, της γαλλικής της μονάδας και έξι υψηλόβαθμων στελεχών ύστερα από μακρά έρευνα αναφορικά με τις κατηγορίες ότι βοήθησαν πλούσιους πελάτες να γλιτώσουν φόρους στη Γαλλία.

Ύστερα από χρόνια ερευνών και άκαρπων διαπραγματεύσεων για συμβιβασμό, η UBS βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες διακεκριμένης φορολογικής απάτης και ξεπλύματος χρήματος καθώς και ότι προσπάθησε παρανόμως να προσεγγίσει πελάτες στη Γαλλία.

Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα κινδυνεύει με πρόστιμα έως 5 δισεκ. ευρώ.

Η τράπεζα σχεδιάζει να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο. «Ύστερα από έξι και πλέον χρόνια νομικών διαδικασιών, θα έχουμε εντέλει την ευκαιρία να απαντήσουμε στους συχνά αβάσιμους ισχυρισμούς», ανέφερε η τράπεζα την Παρασκευή.

Η UBS αντιμετώπισε μια αντίστοιχη νομική διαδικασία στις ΗΠΑ όπου η τράπεζα δέχθηκε το 2009 να καταβάλει 780 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό της υπόθεσης. Στη Γερμανία, η UBS συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα 300 εκατ. ευρώ το 2014.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1