Κόσμος

Γαλλία: Οργή για σκίτσο σε ακροδεξιό περιοδικό – Αναπαριστά μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβα με αλυσίδες

Οργισμένες αντιδράσεις και καταδίκες προκάλεσε ένα σκίτσο σε ακροδεξιό περιοδικό στη Γαλλία που αναπαριστά μια αριστερή μαύρη βουλευτίνα ως σκλάβο με αλυσίδες στο λαιμό της.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με tweet του χθες δήλωσε ότι η απεικόνιση αυτή του περιοδικού πρέπει να «καταδικαστεί απερίφραστα», προσθέτοντας πως η βουλευτίνα Ντανιέλ Ομπονό έχει «την υποστήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης».

Η Ομπονό, σε tweet της την Παρασκευή, χαρακτήρισε «ρατσιστικά σκατά» το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Valeurs Actuelles και περιέγραψε τη ακροδεξιά στη Γαλλία ως «απεχθή, ηλίθια και βάρβαρη».

Πηγές στο Ελιζέ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε με την Ομπονό για να της εκφράσει τη στήριξή του.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της στον αγώνα κατά του ρατσισμού και για το σεβασμό προς όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους της δημοκρατίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Το Valeurs Actuelles υπερασπίστηκε το σκίτσο υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε μέρος της ετήσιας καλοκαιρινής σειράς μυθοπλασίας στην οποία χαρακτήρες από την πολιτική, την τέχνη ή τα μέσα ενημέρωσης ταξιδεύουν στο χρόνο.

Στο τεύχος αυτό, η Ομπονό ταξιδεύει στον 18ο αιώνα και, σύμφωνα με το περιοδικό, βιώνει «τη φρίκη της δουλείας, όπως οργανώθηκε από τους Αφρικανούς τον 18ο αιώνα».

Το περιοδικό απέρριψε ότι είχε ρατσιστικές προθέσεις, σημειώνοντας ωστόσο πως κατανοεί πως η Γαλλίδα βουλευτίνα «πληγώθηκε προσωπικά».

«Λυπούμαστε για αυτό και της ζητάμε συγγνώμη», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του το Valeurs Actuelles.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογικό θρίλερ στην Ολλανδία με ισοψηφία Βίλντερς και Γέτεν - Ποιος είναι ο 38χρονος που ελπίζει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι πρωθυπουργός
Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Βίλντερς δεν θα γίνει πρωθυπουργός, καθώς τα άλλα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του
Rob Jetten
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας