Κόσμος

Γαλλία: Πλημμύρισαν οι Κάννες – Απόκοσμες εικόνες από τη γαλλική Ριβιέρα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στις Κάννες, όταν η γαλλική Ριβιέρα επλήγη από μια έντονη νεροποντή. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης, σκάλες σταθμών τρένων μετατράπηκαν σε καταρράκτες, ενώ οι Κάννες κήρυξαν κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Η ξαφνική νεροποντή μετέτρεψε την πόλη – που είναι διάσημη για το κινηματογραφικό φεστιβάλ της – σε μια απέραντη λίμνη, ενώ οι Αρχές έθεσαν τις Κάννες σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.  

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από τις κατακλυσμιαίες βροχές στη γαλλική νοτιοανατολική περιοχή, όπου το 2015 τουλάχιστον 19 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και δεκάδες χιλιάδες είχαν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η κατάσταση αναμένεται να επανέλθει στο κανονικό μέχρι το τέλος του πρωινού καθώς η καταιγίδα συνεχίζει να κινείται ανατολικά, ανέφερε εκπρόσωπος του Δήμου.

 

Ο δήμαρχος της πόλης Νταβίντ Λισνάρ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως θα ζητήσει εξηγήσεις από άλλες αρχές αφού η πόλη έλαβε κυβερνητική ειδοποίηση μία ώρα μετά την έναρξη της καταιγίδας.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε σε δελτίο της πως νέα καταιγίδα είναι πιθανό να πλήξει τις Κάννες τις απογευματινές ώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
24