Κόσμος

Γαλλία: Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο

Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους

Τρεις εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος και τους καταπλάκωσε στο χωριό Πομάρ στη Γαλλία την Τρίτη (13.05.2025).

Οι άτυχοι εργάτες δούλευαν σε αγρόκτημα του Πομάρ, ενός χωριού αμπελουργών στην ανατολική Γαλλία.

Ξαφνικά, κατέρρευσε ένας παλιός πέτρινος τοίχος και τους καταπλάκωσε, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Έχει διαταχθεί έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε εργασιακό χώρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς, που διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν ηλικίας 45, 56 και 58 ετών. 

Δύο τοπικοί αξιωματούχοι, οι οποίο έφθασαν γρήγορα στο σημείο, προσπάθησαν να απομακρύνουν τα ερείπια και να απεγκλωβίσουν τους άτυχους εργάτες. Οι διασώστες κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να τους κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το αγρόκτημα στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα περιβάλλεται από παλιούς πέτρινους τοίχους, όπως πολλά σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο περίφημο οινοποιείο Château de Pommard της Βουργουνδίας.

Το συνδικάτο των οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους.

Το 2023 καταγράφηκαν περισσότερα από 700.000 εργατικά ατυχήματα στη Γαλλία, εκ των οποίων για 555.000 απαιτήθηκαν αποζημιώσεις. Σε αυτά έχασαν τη ζωή τους 759 άνθρωποι, 21 περισσότεροι σε σύγκριση με το 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12