Κόσμος

Γαλλία: Υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με τη Ρωσία για την Ουκρανία

Αν και η κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία είναι πολύ τεταμένη, ακόμη υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τη Ρωσία. Αυτό δήλωσε σήμερα (28.01.2022) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Εναπόκειται στον Βλαντιμίρ Πούτιν να πει αν θέλει διαβούλευση ή αντιπαράθεση», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιδιώξει να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για μια επίθεση από το Κρεμλίνο στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Παράλληλα αναφερόμενος στο Μαλί, ο Λεντριάν δήλωσε ότι η Γαλλία έχει διαβουλεύσεις με τους αφρικανούς και τους ευρωπαίους εταίρους της για να δει πώς θα προσαρμόσει τις επιχειρήσεις της στη χώρα αυτή, δεδομένης της στάσης της χούντας προς τους συμμάχους του Παρισιού.

Η χούντα στο Μαλί, η οποία ζήτησε αυτήν την εβδομάδα από τις δυνάμεις της Δανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, είναι παράνομη, σημείωσε εξάλλου ο Λεντριάν στις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην κόψη του ξυραφιού Ισραήλ και Ιράν: Θρίλερ με ακόμα έναν πυρηνικό επιστήμονα – Τα βλέμματα στραμμένα στη Γενεύη
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα απευθυνθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη - Νέο πλήγμα του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Τεχεράνης
Κατεστραμμένα κτίρια στο Ισραήλ