Κόσμος

Γαλλία-κακοκαιρία: Μειώνεται στο πορτοκαλί ο κίνδυνος πλημμυρών για τη μισή Νορμανδία

Η μισή Νορμανδία που είχε τεθεί χθες σε κόκκινο συναγερμό λόγω των πλημμυρών, μείωσε σήμερα το πρωί το επίπεδο επικινδυνότητας σε πορτοκαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές του διαμερίσματος Σεν-Μαριτίμ στη βορειοδυτική Γαλλία.

“Αρκετές υπερχειλίσεις του Σηκουάνα παρατηρήθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην Ελμπέφ και τη Ρουέν, αλλά ήταν περιορισμένες και εντοπισμένες (…) η κόκκινη επιφυλακή ήρθη”, ανακοίνωσε η νομαρχία.
Οι αρχές φοβούνταν τον συνδυασμό του φαινομένου πλημμύρας προερχόμενης από την περιοχή του Παρισιού και πολύ υψηλών συντελεστών παλίρροιας.
Μια μεγάλη άνοδος των υδάτων αναμενόταν γύρω στις 03.00 τοπική ώρα (ώρα Ελλάδας). Το ύψος του νερού στον Σηκουάνα ανέβηκε ακόμη, ιδιαίτερα στην Ελμπέφ, αλλά κατοικίες δεν κινδύνευσαν.
Η στάθμη των υδάτων στον Σηκουάνα άρχισε να υποχωρεί αργά, αφού είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από το 1982, απομακρύνοντας έτσι το χειρότερο σενάριο για τη γαλλική πρωτεύουσα.
Τη χθεσινή νύχτα, η στάθμη του ποταμού που διασχίζει την πόλη υποχώρησε και έπεσε στα 5,85 μ. στις 03.00 τοπική ώρα.
Σε όλη τη Γαλλία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αυξάνοντας σε 18 τον αριθμό των ανθρωπίνων απωλειών από τις πλημμύρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων 11 στη Γερμανία, ένας στο Βέλγιο και δύο στη Ρουμανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ στάζει φαρμάκι για τους Κλούνεϊ που πήραν γαλλική υπηκοότητα - «Δύο από τους χειρότερους όλων των εποχών στα προγνωστικά»
«Καλά νέα, πηγαίνουν σε μια χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της μετανάστευσης» ήταν το βιτριολικό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν